Miten suojaat jalkasi talviurheilussa

 

Hiihdosta luisteluun, talviurheilu voi vaatia veronsa jaloilta. Otetaan selvää yleisimmät jalkavaivat talviurheilussa ja miten niitä hoidetaan... Raitis ilma ja ulkona treenaaminen tekevät hyvää keholle ja mielelle etenkin talvikuukausina, kun muuten saattaisi olla horroksessa sohvalla. Ennen kuin aloitat minkäänlaista uutta urheilua, varmista, että jalkasi ovat valmiina. Talviurheilu voi johtaa moniin jalkavaivoihin, kuten rakkuloihin, nyrjähdyksiin ja venähdyksiin, kovettumiin ja jalkasieneen. Oikeanlaisten jalkineiden käyttäminen on tärkeää jalkojen suojaamisessa. Oikeanlaisilla sukilla, saappailla ja kengillä voi tehdä suuren eron, mutta hyvällä jalkahoitorutiinilla ja sillä, että tietää mitä tekee, jos ongelmia ilmenee, on aivan yhtä tärkeää... 

 

Rakot

Istuvat monot, luistimet ja ulkoilusaappaat ovat tärkein yksittäinen tekijä, jos haluat välttää hankaumat ja rakkulat ulkoillessasi kylmänä päivänä. Talviurheilu ja huonosti istuvat kengät voivat ärsyttää jalkojesi luisevia alueita tehden ne alttiiksi hankaukselle ja rakkuloille.

 

Vaikka jalkasi eivät olisi luiset, liian tiukkojen tai liian löysien jalkineiden käyttö voi johtaa rakkuloihin, joka vaikuttaa aktiviteetin nautinnollisuuteen. Jalkineiden lisäksi myös oikeanlaisten sukkien käyttäminen on elintärkeää. Kaikki liian paksu voi tehdä saappaista liian tiukan tuntuiset, joten valitse ohuempi sukka huokoisesta materiaalista, kuten puuvillasta.

 

Jos rakkoja muodostuu, älä koske niihin. Investoi sen sijaan hyvään rakkolaastariin, kuten Scholl Rakkolaastariin.

Kovettumat

Jos olet seisaallasi päivästä toiseen luistellen, hiihtäen tai vaeltaen, kovettumia voi kehittyä helposti. Ne ovat kovan, paksuuntuneen ihon alueita, yleensä kantapäissäsi tai päkiöissäsi ja niitä kehittää, kun jalkasi ovat alttiina liialliselle paineelle tai kitkalle.

 

Saappaat, jotka ovat liian tiukat tai liian löysät, voivat edistää niitä samoin kuin koko päivän oleminen jaloillaan. Varmista, että saappaat istuvat hyvin ja jos haluat päästä eroon kovettumista, sinun täytyy kuoria jalat säännöllisesti.

 

Tee kymmenen minuutin jalkakylpy rankan päivän jälkeen ja kokeile Scholl Velvet Smooth Paristokäyttöistä jalkaraspia timanttikristalleilla, sähköistä jalkaraspia mikro-hiovalla rullapäällä, joka auttaa poistamaan kovettuneen ihon helposti ja supernopeasti.

Jalkasieni

Viikon hiihtoloma ja samat monot jalassa päivästä toiseen? Jaloista tulee väkisinkin hieman kuumat ja hikiset kaiken toiminnan seurauksena. Monojen lämmin, kostea ja ahdas ympäristö on täydellinen kasvualusta jalkasienelle, joka on jalkojen sieni-infektio, joka voi tehdä ihostasi punaisen ja kutisevan, sekä kuivan ja hilseilevän.

 

On olemassa muutamia tapoja välttää se, kuten varmistaa jalkojen peseminen ja huolellinen, erityisesti varpaan välien, kuivaaminen joka päivä, sillä yleensä jalkasieni alkaa juuri sieltä. Antiperspirantit, kuten Scholl Fresh Step ovat myös hyviä, hajua estäviä tapoja pitää jalkasieni loitolla.

 

Varmista, että investoit myös muutamiin paksuihin akryylisukkiin, sillä ne ovat mukavat jalassa ja imevät myös kosteutta. Yritä laittaa monosi johonkin lämpimään auttaaksesi niitä kuivumaan perusteellisesti joka päivän lopuksi. Mikäli saat jalkasienen, älä huoli, sillä kotihoitoja on olemassa.

 

Kokeile Scholl jalkasieni puuteria, suihketta tai voidetta, jotka sisältävät antifungaalista lääkettä, joka tuhoaa nopeasti jalkasientä ja myös ehkäisee uusilta tartunnoilta.

Vaivat, kivut ja mustelmat

Jos olet lähdössä hiihtämään, tulet olemaan melko aktiivinen pitkiä aikoja päivästä. Varmista, että jalkasi ovat valmiit siihen varmistamalla ensinäkin jalkojen viihtyvyyden lisäämällä pohjalliset kuten Scholl GelActiv Sportit.

 

Jos sinulla on ongelmia jalkojesi kanssa, puhu jalka-asiantuntijan tai jalkahoitajan kanssa saadaksesi asiantuntija apua jalkojen huolenpitoon. On hyvä tehdä vahvistavia harjoituksia muutamaa viikkoa etukäteen valmistellaksesi jalkoja ja välttääksesi venähdyksiä.

 

Varmista, että venyttelyt joka aamu ennen mitään aktiviteettejä. Liian tiukat saappaat voivat estää jalkojen verenkiertoa, jolloin ne alttiimpia vahingoille ja tulehduksille, joten varmista, että ne ovat varmasti sopivat. Jos lopetat päivän hiihdon nilkuttaen ympäriinsä tuskallisten jalkojen kanssa, valmistaudu joillakin olennaisilla jalkojenhoito tuotteilla.

 

Scholl Velvet Smooth Jalkakylpy sisältää rentouttavia ja kosteuttavia ainesosia rauhoittaakseen ja rentouttaakseen väsyneitä, kipeitä jalkoja – juuri sitä, mitä tarvitset rinteissä vietetyn kovan päivän jälkeen. Kun jalkasi ovat kuivuneet, kohtele niitä kevyellä hieronnalla käyttäen ravitsevaa jalkavoidetta, kuten Scholl Velvet Smooth Yönaamiota, joka tasoittaa ja ravitsee jalkasi yhdessä yössä.

 

Ja olet valmiina rinteisiin alta aikayksikön!