Rentoudu


Miten voin vähentää jalkojen väsymystä?

Vähennä jännitystä ja huuhdo väsymys pois lämpimällä jalkakylvyllä, jossa on mineraalipohjaisia suoloja tai erityisiä puhdistavia aineita. Saat jalat todella rentoutumaan, kun hierot niitä juoksevan veden alla ja teet muutamia harjoituksia. Pyörittele nilkkoja, heiluttele ja levitä varpaita tai rullaile jalkapohjia kuulien päällä altaan pohjalla. Jalkakylvyn päätteeksi stimuloi verenkiertoa suihkuttamalla jalkoja vuorotellen kuumalla ja kylmällä vedellä. Jos olet liikkeellä kodin ulkopuolella, voit viilentää ja virkistää kuumottavia väsyneitä jalkoja myös kevyellä jalkasuihkeella.

Mikä on paras tapa hieroa jalkoja?

Ei tarvitse olla ammattihieroja voidakseen hemmotella jalkojaan. Ota virkistävä jalkakylpy  ja hiero sen jälkeen jalkateriä hellävaraisesti 10 minuutin ajan. Voit kokeilla seuraavaa helppoa hierontaohjetta: 

Levitä iholle vähän hierontaöljyä.

Sivele jalkateriä kevyesti. Etene varpaista jalkaterien sivuihin, jalkapohjaan ja taaksepäin kantapäähän. Hiero vielä nilkka ja jalkapöytä.

Taputtele tyynyt kevyesti varpaiden alle peukaloiden avulla.

Liu’uta peukaloa hitaasti kantapäästä varpaisiin, ensin jalkaterän sisäkaarta ja sitten  ulkosyrjää pitkin.

Ota varpaat yksi kerrallaan peukalon ja etusormen väliin ja venyttele niitä varovasti.

Pane toinen käsi jalkaterän etuosan ja toinen takaosan ympärille. Käännä sitten käsiäsi  kevyesti vastakkaisiin suuntiin, aivan kuin vääntäisit jalkaa kuivaksi.